Gebelikte Yağ ve Karbonhidrat Tüketimi

Gebelikte oluşan kiloların başlıca nedeni yağ ve korbonhidratlardır.

YAĞ

Gebelikte dengeli bir diyetteki kalorinin üçte biri yağlardan elde edilmelidir. Doymamış yağasitlerinden zengin olmları nedediyle bitkisel yağlar (Ayçiçek, zeytin ve mısırüzü) tercih edilmelidir.

KARBONHİDRAT

Gebelikte en dikkatli tüketilmesi gereken temel besin grubudur. Mümkün olduğunca doğal kaynaklardan karşılanmalıdır. Vücüttla temel olarak enerji ihtiyacını karşılayan maddelerdir. Bumaddeler tahıl, un, şeker, gibi besinler içerisinde yer alır. Yapı taşı değillerdir. Çok tüketilmeleri halinde enerji olarak kullanılmayan fazla karbonhidrat (özellikle şekerler) vücutta yağ olarak depolanır ve gereksiz kiloların en sık nedenidirler.